We begrijpen steeds beter hoe onze hersenen werken, en kunnen ze daarmee ook steeds beter hacken. Zo kunnen artsen parkinson behandelen met breinelektroden en depressieklachten verminderen met magnetische pulsen. Verlamde patiënten leren hun eigen benen weer aansturen dankzij hersenimplantaten, gezonde proefpersonen spelen al liggend in MRI-scanners Pong tegen elkaar via hun hersensignalen.

In het boekje Hack je hersenen zet ik op een rijtje  hoe deze revolutionaire technieken werken, wat er allemaal al kan op dit moment, en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Misschien leren we dan een nieuwe taal door simpelweg een chip in ons brein te stoppen, en communiceren we rechtstreeks met elkaar via onze gedachten. Maar ben je nog wel jezelf als je je hersenen zo beïnvloedt? En wat als iemand anders jouw brein hackt?

Hack je hersenen is het nieuwste deel in de reeks Pocket Science, uitgegeven door populair-wetenschappelijk tijdschrift New Scientist. Vanaf 25 november is het overal te koop; de boekpresentatie is 7 december bij de Nijmeegse boekhandel Dekker van de Vegt.