Foto: Erik van ’t Hullenaar

Sterke interviews, gedetailleerde reportages, duidelijke wetenschapsjournalistiek. Mij inhuren betekent dat lezers helder antwoord krijgen op vragen. Vragen zoals:

Is stress slecht?

Hoe krijg je een zwartegatentelescoop bovenop een Namibische berg

Wat leren deeltjesversnellers onder de grond ons over hoe het universum in elkaar steekt?

Waardoor kunnen wetenschappers frauderen met proefschriften

Met een promotie op zak en ruim tien jaar ervaring als onderzoeker in de neurowetenschappen werk ik graag aan complexe onderwerpen. 

Mijn specialisatie is wetenschaps- en onderzoeksjournalistiek. Als freelancer publiceer ik in dagbladen (van de Volkskrant tot De Gelderlander), magazines en universiteitsbladen. Bij het Nijmeegse Vox was ik tot 2022 de wetenschapsredacteur van dienst. Ook geef ik energieke schrijftrainingen, onder anderen aan bètastudenten.

In 2020 won ik de VWN Gouden Beitel, de prijs voor het beste wetenschapsjournalistieke verhaal, met een artikel over hoe subsidies de carrière van wetenschappers kunnen maken en breken. Het verscheen in het Nijmeegse universiteitsblad Vox. In 2021 kreeg ik de derde prijs bij de European Science Journalist of the Year Award.

November 2023 verscheen mijn eerste boek, Hack je Hersenen, bij New Scientist/Veen Media. Momenteel werk ik aan een boek over wetenschapsfraude, voor uitgeverij Murrow, dat eind 2024 uitkomt.